De 'open' generatiekloof anno 2013

  • Posted on: 8 October 2013
  • By: Emiel2punt0
Track: 
Education (Open Source in Onderwijs)
Day: 
Saturday
Comments: 
Comments: Deze presentatie maakt deel uit van de Nederlandstalige onderwijs-track van T-DOSE 2012. De track waarin allerlei sprekers aantonen dat Linux en open source noodzakelijk zijn om onze huidige jeugd klaar te laten zijn voor de toekomst, een open toekomst! Deze presentatie is niet technisch en toegankelijk en bedoeld voor iedereen uit het onderwijs, van LO tot WO! Alle andere geintresseerden in onderwijs en HRM zijn ook van harte welkom.
Preferred Track: 
Education (Open Source in Onderwijs)
Author: 
Emiel Brok
Room: 
Track 4 (1st floor)
Paper: 

Wat is de 'open' generatiekloof? Het verschil tussen wat de arbeidsmarkt vraagt en wat de onderwijsinstellingen te bieden hebben.

Wat vraagt de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst? Verschillende onderzoeken laten zien dat 80 procent van de ondervraagde ICT-ers de komende vijf jaar (meer) gebruik wil gaan maken van het Linux-besturingssysteem. Maar als de vraag toeneemt, zullen er wél ICT-ers moeten zijn die om kunnen gaan met Linux en andere open source software. Op dit moment is er maar een klein deel dat hier kennis van heeft.

Emiel meent dat de kloof gestabiliseerd is of zelfs iets krimpt. Hij bespreekt enkele mooie voorbeelden uit de praktijk.

Daarnaast is hij zeer geintresseerd in terugkoppeling vanuit de bezoeker van de T-DOSE - Onderwijs-track. Helpt u mee de 'open' generatiekloof te verkleinen? Kom dan naar deze interactieve presentatie.

Time: 
12:00 - 13:00 hrs
field_vote: 
0
No votes yet