T-DOSE is a free and yearly event held in The Netherlands to promote use and development of Open Source Software. During this event Open Source projects, developers and visitors can exchange ideas and knowledge. This years event will be held on 28 and 29 November 2015 at the Fontys University of Applied Science in Eindhoven.

De 'open' generatiekloof anno 2013

Author: 
Emiel Brok

Wat is de 'open' generatiekloof? Het verschil tussen wat de arbeidsmarkt vraagt en wat de onderwijsinstellingen te bieden hebben.

Wat vraagt de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst? Verschillende onderzoeken laten zien dat 80 procent van de ondervraagde ICT-ers de komende vijf jaar (meer) gebruik wil gaan maken van het Linux-besturingssysteem. Maar als de vraag toeneemt, zullen er wél ICT-ers moeten zijn die om kunnen gaan met Linux en andere open source software. Op dit moment is er maar een klein deel dat hier kennis van heeft.

Emiel meent dat de kloof gestabiliseerd is of zelfs iets krimpt. Hij bespreekt enkele mooie voorbeelden uit de praktijk.

Daarnaast is hij zeer geintresseerd in terugkoppeling vanuit de bezoeker van de T-DOSE - Onderwijs-track. Helpt u mee de 'open' generatiekloof te verkleinen? Kom dan naar deze interactieve presentatie.

Schedule
Track: 
Education (Open Source in Onderwijs)
Room: 
Track 4 (1st floor)
Day: 
Saturday
Time: 
12:00 - 13:00 hrs
0
Your rating: None